Extra Geld Verdienen? 62 Manieren Voor Meer Inkomen

Zit je in een situatie waar wat extra inkomen nodig is of gewenst is? Maar weet je niet waar te beginnen? Ik heb even zitten brainstormen en een lijst van 62 manieren opgesteld om geld te verdienen.

Ga freelancen voor extra inkomen

Heb je naast je baan of onderneming extra cashflow nodig? Freelancen is een voor de hand liggende manier om wat extra geld te verdienen. Zeker weten dat jij iets van waarde kunt leveren voor iemand die jou daar graag voor betaald. 

Hieronder lees je een rijtje ideeën die ik zo kan bedenken. Wellicht zit er iets bij voor je. Misschien raak je geïnspireerd door een idee, maar kom je tot een beter idee. 

Hoe dan ook, lijkt freelancen je iets? Neem dan ook een kijkje naar mijn boek SUPERFREELANCER, waar op moment van schrijven 750+ van verkocht zijn, met uitsluitend 5-sterren reviews van lezers. 

Of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Elke twee weken deel ik een inzicht uit mijn 10 jaar ondernemerschap met je.

 1. Maak snippets van podcasts en Youtube video’s

Nederland is rijk aan content creators. Wil en durf je in het Engels te werken, dan is je markt nog groter. Ik heb het over mensen die podcasts en video’s maken. Allemaal hebben ze behoefte aan snippets. Ofwel: korte fragmenten van hun podcasts en video’s. 

Deze snippets gebruiken ze weer voor hun marketing. Het is alleen tijdsintensief om de juiste snippets te vinden en ze dan uit het geheel te knippen als losstaande fragmenten. Dat is waar jij om de hoek komt kijken. Bied aan dit te doen voor een aantal content creators en je kunt vrij snel een extra inkomen genereren.

 1. Word tekstschrijver voor een specifieke niche

Kun je schrijven? Dan heb je letterlijk geld in handen. Elk bedrijf in elke niche doet iets met copywriting. Of het nou e-mails, documenten, voorstellen, productbeschrijvingen of landingspagina’s zijn. 

Kies een specifieke niche, bijvoorbeeld advocaten, tandartsen, internetbureau’s of zzp’ers. Ga vervolgens een paar klussen onbetaald doen en gebruik de uitkomsten als materiaal voor op je site en in je promotie. Leer over het vak en deel wat je leert op social media. Benader ook bedrijven actief, vooral in het begin als je nog niet zoveel bereik hebt.

 1. Maak thumbnails en afbeeldingen voor social media posts en blogposts

Over die creators van het eerste punt: die hebben ook allemaal beeldmateriaal nodig voor hun promotie. Word goed in het uitwerken van afbeeldingen in bijvoorbeeld Canva, en je kunt extra inkomen genereren door visuals te maken voor zelfstandigen en bedrijven die regelmatig bloggen, op Youtube posten of podcasts maken.

 1. Ga boeken proeflezen

Er komen dagelijks tientallen nieuwe boeken op de markt. Tienduizenden per jaar. In Nederland. Als auteur van het boek SUPERFREELANCER, weet ik wat erbij komt kijken om een goed boek te schrijven. Je hebt sowieso proeflezers nodig, maar ook wil je dat deze mensen waardevolle feedback leveren. 

Dit is waar jij een rol in kunt spelen. Analyseer wat relevant is om als feedback te geven als proeflezer en verhuur jezelf als proeflezer voor extra inkomen.

 1. Ga als virtueel assistent ondernemers helpen

Alle bovenstaande dingen kun je ook combineren, en meer. Als VA kun je je dienstenaanbod zo breed en specifiek maken als je zelf wilt. In het kort ontzorg je ondernemers door op afstand werk voor ze uit handen te nemen. Dit kan betekenen dat je gaat proeflezen, of juist een proeflezer zoekt voor de ondernemer. Maar net waar je interesses en vaardigheden liggen. 

 1. Maak Youtube-advertenties

Ben je goed met een camera of het schieten van video met je iPhone? Er ligt een hele markt open voor het maken van Youtube advertenties. Dit is een enorme markt, maar het is lsatig voor, vooral kleine, ondernemers om video’s te laten produceren. 

Tegenwoordig zijn camera’s op telefoons zo goed, dat iedereen het kan leren. Volg een paar cursussen en bied jezelf aan las maker van korte advertentievideo’s voor ondernemers. Dit kunnen promotievideo’s zijn van een winkel, webshop of producten.

 1. Houd interviews voor ondernemers

Ondernemers zijn altijd nieuwsgierig naar kennis. Bijvoorbeeld wat hun klanten waarderen aan hun service. Of het ontdekken van nieuwe probleempunten in de markt waarop ze kunnen inspelen. Of wat experts in hun vakgebied vinden, zodat ze daarvan kunnen leren of kunnen verwerken in een boek. 

Het houden van interviews is echter tijdrovend. Vind jij het wel leuk om op pad te gaan, of digitaal mensen te interviewen? Volgens mij liggen er prima kansen voor zelfstandig interviewers.

 1. Word social media beheerder voor bedrijven

Heb je wel eens gezien hoe slecht de social media uitingen zijn van gemiddelde MKB’er? Daar móet behoefte zijn aan vakkundig social media beheer. Vind jij het leuk om posts te schrijven en interactie aan te gaan met volgers van bedrijven? Probeer eens je service te verkopen aan wat bedrijven in de buurt en experimenteer met dit vak.

 1. Word coach of adviseur in je vakgebied

Als je al wat werkervaring hebt, heb je waardevolle kennis. Naast je baan of onderneming, kun je deze kennis doorgeven in ruil voor een financiële beloning. Zet een simpele website op waarop je coaching of advies verkoopt over het onderwerp waar jij kennis van hebt. Ga vervolgen je kennis delen via social media om je doelgroep te bereiken.

 1. Ga teksten vertalen

Beheers je een andere taal? En kun je correct schrijven in zowel Nederlands als die taal? Dan heb je een potentieel bijbaantje te pakken. Er is altijd behoefte aan professionele vertalers. Wil je snel aan de bak? Bied je diensten aan bij vertaalbureaus. Vaak hebben zij of te veel werk, of werken ze sowieso met een flexibele schil aan zelfstandigen.

 1. Tik podcasts uit

Veel ondernemers maken tegenwoordig online content. De podcastmarkt is geëxplodeerd afgelopen jaren. Ik kan het weten, want ik heb mijn eigen Freelance Podcast en zit een beetje ‘in de scene’. Als geen ander weet ik dan ook hoe waardevol je je eigen podcasts vindt. Helaas is er niet echt een goede tool die podcasts uitschrijft tot mooie blogposts. 

Dit is waar jij van pas kan komen. Het enige dat je hoeft te doen is een podcast of youtube-video aanzetten en alle tekst netjes uitschrijven. Ik weet zeker dat er behoefte is naar deze dienst. Wil je dit checken? Stuur op Linkedin een aantal podcastmakers een berichtje of ze interesse hebben in deze dienst en wat ze zouden betalen voor het uitschrijven van hun podcast. Geven ze een getal, ben jij in onderhandeling.

 1. Start een hondenuitlaatservice

Heb je niet zoveel met al die online diensten? Offline liggen er ook genoeg mogelijkheden. Wel eens gedacht aan een hondenuitlaatdienst? Sinds corona zijn er significant meer honden als huisdier genomen. Nu iedereen weer normaal aan het werk moet en mag, is er een behoefte aan een service die de honden uitlaat. 

Maak kennisproducten

Je kennis kun je in de markt zetten als freelance-dienst, maar ook als product. Het voordeel is dat je kennisproducten schaalbaar kunt verkopen. Zo kun je een uurtje tekstschrijven maar eenmaal verkopen, maar een ebook met copywriting tips voor zzp’ers kun je oneindig vaak verkopen. 

Natuurlijk moet zo’n producten ook vermarkt worden, zoals je in deze business case leest over de vermarkting van mijn boek. Als het je eenmaal lukt om wat tractie te krijgen met je product, heb je echter wel een leuk extra zakcentje te pakken, zonder dat je actief uren moet maken in ruil voor inkomen.

 1. Start een betaalde nieuwsbrief

Misschien niet het eerste idee waaraan je denkt, maar wel een interessante. Zelf sta ik bijvoorbeeld geabonneerd op een betaalde nieuwsbrief van Justin Welsh. Elke maand betaal ik hem ongeveer een tientje in ruil voor 5 templates voor social media posts.

Ga bij jezelf eens na welke kennis jij hebt of welke waarde jij kunt delen in een nieuwsbrief. MIsschien ben je wel een briljant verhalenverteller en kun je een roman schrijven, maar dan in nieuwsbriefvorm. Laat mensen je betalen voor een inschrijving en vermarkt je nieuwsbrief op social media.

 1. Begin een podcast

Ok, het is niet perse makkelijk om geld te verdienen met een podcast. Betaalde podcasts zijn schaars en adverteerders vinden is lastig als je niet een trackrecord hebt. Toch als je volhoudt en doelgroep opbouwt, ontstaan er kansen. Voor sponsoring, maar ook bouw je autoriteit op als host, wat kan leiden tot uitnodigingen voor sprekersgigs.

 1. Start een online trainingsprogramma

Heb je waardevolle kennis? Dan kun je ook een trainingsprogramma online starten. Er zijn specifieke platforms waarin je een programma kunt maken, zodat volgers van je programma een overzichtelijke training ontvangen. Het voordeel is dat je maar eenmaal je training hoeft op te nemen en hem oneindig kunt verkopen, zodat je inkomen kunt genereren.

 1. Doe online groepscoaching

Ben je meer van het persoonlijk contact, overweeg dan groepscoaching. Coach bijvoorbeeld groepjes van vijf in je vakgebied. Dit kun je offline, maar ook online doen. Een groot voordeel van groepscoaching is dat het financieel snel aantrekkelijk wordt. Stel vijf deelnemers betalen elk €500 voor vier uur coaching, dan heb je al €2.500 voor een dagdeel werk. 

 1. Start een community

Wil je zelf niet de persoon zijn die alle waarde biedt, maar wel dit faciliteren? Dan kun je een community starten. Je laat bijvoorbeeld mensen geld betalen om in je community te mogen. Dit kan in bijvoorbeeld een tool als Discord. Vervolgens gebruik je deze inkomsten om experts live-sessies te laten doen. Zo bied je continu waarde en kun je de community steeds groter uitbouwen.

 1. Schrijf een boek over je vakgebied

Heb je altijd al graag een boek willen schrijven? Jij en 80% van de mensen. Als auteur van SUPERFREELANCER weet ik hoe zo’n interne drang voelt. Geef je je eigen boek uit, kan het ook een extra zakcentje opleveren. Zo verdien ik zo’n €2.900 per maand aan mijn boek. Dan moet je wel je boek zelf uitgeven en investeren in redactie, design en natuurlijk de drukkerij.

 1. Creëer een audioboek

Wil je die drukkerij skippen? Dat kan. Een audioboek is nog niet heel populair als product. Dat betekent dat je concurrentie ook minder is. Praat je liever dan je schrijft? Maak een audioboek van je kennis en verkoop het via audioboek-apps en sites.

 1. Start een Youtubekanaal

Sta je liever voor de camera? Of maak je liever instructievideo’s? Dan kun je op Youtube je ei kwijt. Via product placements, affiliate links en advertenties kun je zo inkomsten genereren. Heb wel een lange adem, want het kost tijd om een kanaal uit te bouwen met genoeg volgers dat het financieel interessant wordt.

 1. Schrijf een e-book over iets waar je veel verstand van hebt

Is dit allemaal iets te groots voor je? Begin dan klein. Maak eens een e-bookje van 20 pagina’s waarin je een concreet probleem oplost voor een doelgroep die je wilt bedienen. Probeer dit voor een paar euro te verkopen. Lukt dit? Dan weet je dat je een volgend product kunt maken dat misschien iets groter en duurder is. 

 1. Maak een videocursus

Vind je een online trainingsprogramma iets te groot en een Youtubekanaal te omvangrijk? Een eenvoudige videocursus kan ook prima werken als verdienmodel. Zelf heb ik een cursus gemaakt over het vinden van droomklanten. De cursus heb ik eerst gratis gegeven aan vijf deelnemers. Daarna heb ik feedback verwerkt en er een product van gemaakt die ongeveer 1,5 uur duurt. Wil je zien hoe ik dit heb aangepakt, bekijk dan de cursus ‘Minder Dromen, Meer Droomklanten’.

 

Maak eigen producten

Heb je niet zoveel met al die online producten? Gelukkig is er ook nog een enorme markt voor echte goederen. Als wat extra wilt verdienen, is er niets mee om bijvoorbeeld van een offline hobby een verdienmodel te maken.

 1. Brouw je eigen bier

Heb je wel eens gezien hoeveel microbrouwerijen er zijn? Dat komt omdat het relatief eenvoudig is om je eigen bier te brouwen en het kost niet al te veel ruimte. En het is nog leuk ook. 

 1. Maak accessoires voor telefoons

Mensen geven graag wat geld uit voor accessoires rondom hun telefoon. Denk aan hoesjes, standaarden, tripods en tasjes. Heb jij een idee voor een leuk hoesje? Vind een fabrikant en laat je eigen product maken.

 1. Kweek planten en verkoop stekjes

Het mooie van planten is dat ze vrijwel gratis nieuwe producten produceren. Je hoeft alleen water toe te voegen. Maka stekjes van je planten en verkoop ze in bulk of in je eigen webshop.

 1. Maak eigen zeep

Samen met mijn vriendin heb ik een eigen zeepshop gehad. We maakten onze eigen biologische zeep en verkochten dit via Etsy en een eigen webshop. Dit ging vrij goed, maar onze primaire focus lag elders, dus hebben we de shop moeten stoppen. Wel is het een mooie product om te maken en de opslag kost weinig ruimte. 

 1. Creëer audioproducten

Bespeel je een instrument? Dan kun je veel producten maken. Denk aan geluidseffecten, jingles, achtergrondmuziek, korte samples, instructie-audio of eigen muziek natuurlijk. Verkoop je talenten via freelance-sites, je eigen site en social media.

 1. Maak dronebeelden voor websites

Met drones schiet je supermooie beelden die bedrijven graag gebruiken in hun marketing. Laat je inhuren als drone-videograaf, of maak op eigen initiatief beelden en verkoop die vervolgens aan bedrijven.

 1. Schiet foto’s voor stockphoto-sites

Dit kun je ook doen met foto’s natuurlijk. Schiet mooie plaatjes en verkoop ze via stockphoto-sites.

 1. Begin een eigen kledinglijn

Heb je altijd een eigen kledinglijn willen beginnen? Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel bedrijven die je online helpen hiermee. Denk aan productie van kleding, drukwerk en eigen labels. Het is allemaal online te regelen.

 1. Maak eigen handgemaakte meubels

Ben je goed met je handen? Er wordt graag betaald voor handgemaakte meubels. Helemaal als het maatwerk is. Wil je extra geld verdienen, dan is het maken van meubels op maat erg interessant. Of maak gewoon wat je mooi vindt en bied je producten aan via specialistische winkels of via je eigen webshop.

 1. Verkoop kunst

Ben je creatief? Maak en verkoop kunst. Digitaal of offline, het kan beide. Wat ideeën: maak tatoeage-designs, schilderijen van huizen, tekeningen van huisdieren, schetsen van kinderen of portretten van ondernemers.

Producten doorverkopen

Om geld bij te verdienen hoef je niet perse je eigen producten te maken. Sterker nog, de meeste winkels en webshops verdienen hun geld met het doorverkopen van producten. Al dan niet in een eigen jasje. Ook jij kunt dat doen voor extra inkomen.

 1. Maak gepersonaliseerde cadeaus

Zo kun je een service starten in het leveren van gepersonaliseerde cadeaus. Laat bijvoorbeeld werkgevers jou betalen voor het samenstellen van een cadeaupakket voor bijvoorbeeld een in- of uitdiensttreding.

 1. Start een webshop in kleding

Een kledingshop is een voor de hand liggende manier om producten door te verkopen. Jij start een webshop in bijvoorbeeld kinderkleding, koopt de kleding in bij de fabrikant en bent in business.

 1. Vind een lokale producent en maak een webshop

Wil je liever wat meer exclusiviteit? Zoekt dan een lokale producten en bouw een webshop voor de producten. Spreek een inkooptarief af en je bent een bedrijf.

 1. Importeer producten en bouw er een shop omheen

Heb je op een vakantie in Spanje hele lekkere wijn gevonden, die nergens te koop is? Importeer de producten en verkoop ze in een eigen webshop.

 1. Verzamel handgemaakte producten en bouw er een shop omheen

Wil je wat meer leveranciers verzamelen? Zoek bijvoorbeeld producenten in handgemaakte sweaters, koopt van een vijftal een collectie in en verkoop ze in je shop.

 1. Koop producten in en word marketplace-verkoper

Je hoeft tegenwoordig niet eens een eigen shop te starten. Je kunt ook producten inkopen en ze aanbieden op Amazon of Bol. 

 1. Maak kerst, kraam of “word beter” pakketten

Bedrijven willen het liefst niet te veel tijd kwijt zijn met losse, niet terugkerende taken. Dit is waar jij bij kunt helpen. Als jij vaste partner kan worden voor het samenstellen van cadeaupakketten voor medewerkers, dan heb je zo een leuk verdienmodel op poten.

 1. Koop producten uit veilingen en verkoop ze online

Er zijn veel faillisementsveilingen, vaak ook online. Durf je wat risico te nemen, kun je kavels opkopen en de producten individueel weer online verkopen.

 1. Koop tweedehands kleding, repareer en verkoop door

De vraag naar tweedehands stijgt. Het is goedkoper en duurzamer dan alleen maar nieuwe mode produceren en kopen. Wat je kunt doen is een dienst starten waarmee je beschadigde kleding opkoopt, dit repareert en weer verkoopt. 

Investeren

Heb je geen tijd over om te investeren voor extra inkomen? Maar heb je wel wat vermogen? Dan zijn er mogelijkheden om je geld aan het werk te zetten. Ofwel: door met euro’s te investeren.

 1. Koop aandelen die dividend uitkeren

Koop je aandelen Coca Cola, Apple of Starbucks? Dan ontvang je dividend. Ofwel een deel van de winst wordt aan jou uitgekeerd. Dit dividend ligt bij zulke grote bedrijven doorgaans tussen de 1% tot 6% op de investering. Investeer je €10.000 en je ontvangt 5% dividend, heb je toch €500 per maand extra. Herinvesteer je dit dividend weer én stijgt het dividend met 5%? Dan heb je volgend jaar al 10% extra, ofwel €550. Dit noemen we compound interest.

 1. Investeer in een start-up

Wil je liever wat geld investeren met wat meer risico, maar ook meer kans op een grote uitbetaling? Dan kun je investeren in start-ups. Je kunt je aansluiten bij organisaties die investeren in nieuwe bedrijven, zoals de NOM in Noord Nederland. Of je kunt kunt via sites als Crowd Cube investeren. Zit je zelf wat in het wereldje van start-ups, kun je ook zelfstandig gaan investeren. 

 1. Leen geld uit voor interessante rentes

Er zijn diverse crowdlending sites in Nederland. Hier leen je geld uit aan ondernemers of particulieren in ruil voor een rentebedrag. Zo zet je je geld aan het werk om een extra inkomen te genereren. 

 1. Koop slim Lego in

Historie laat zien dat Lego een interessante investering kan zijn. Vooral als je wat grotere exclusieve pakketten koopt. 

 1. Investeer in whiskey

Whiskey heeft jaren nodig om te rijpen. Daarom zoeken whiskeyproducenten vaak investeerders, om het geld voor te schieten. Dit gaat gepaard met een aandeel in de verkoop of een rente.

 1. Koop- en verkoop websites

Dit noemen we ook wel websites flippen. Je koopt een site, past een paar dingen aan, zorgt voor een boost in omzet en verkoopt de site weer. Kan erg lucratief zijn als je de juiste skills hebt om een website beter te laten renderen.

 1. Koop een winstgevende website op

Er zijn in Nederland, en natuurlijk ook internationaal, diverse sites waarop websites worden aangeboden voor verkoop. Koop je een website die al cashflow heeft, koop je eigenlijk direct inkomen. Heb je zelf bepaalde vaardigheden om de website beter te maken, kun je direct invloed uitoefenen op je omzet en winst. 

 1. Koop een tool die enige tractie heeft

Dezelfde twee punten als hierboven kun je doen met tools. Online software of een app. Speur naar een tool die omzet genereert en probeer uit te vogelen wat er verbeterd kan worden. Heb je er vertrouwen in dat je een boost in omzet kunt realiseren? Dan kun je de app doorverkopen of zelf inzetten als verdienmodel.

 1. Koop vastgoed voor de verhuur

Vastgoed is historisch gezien een goede investering. Helemaal als je het kunt verhuren. Wil je goedkoop beginnen, kun je een studio kopen en aan een expat verhuren. Je kunt ook zakelijk vastgoed kopen en dit als kantoorruimte verhuren.

 1. Koop een vakantiewoning

Kom je in vakantiewoningen terecht, kun je je vaak aansluiten bij een groter initiatief. Dan wordt vaak de woning verhuurd door een externe partij, waar jij inkomsten uit geniet. Denk aan een groot vakantiepark bijvoorbeeld.

Maak websites

Vind je het maar risicovol om iets te kopen waar jij geen invloed op hebt? Dan kun je zelf ook iets produceren dat geld genereert. Zoals een website.

 1. Maak een website en plaats advertenties

Heb jij een idee voor een site dat enig verkeer zal aantrekken? Dan kun je dit opzetten en advertenties opzetten. Een mooi voorbeeld vind ik Landingfolio van Danny Postma. Hierop staan voorbeelden van landingspagina’s, waar mensen zelf ook voorbeelden kunnen uploaden. Het gevolg is dat de site groeit door user-generated content, meer verkeer aantrekt en steeds interessanter wordt voor adverteerders.

 1. Schrijf content achter een paywall

Mensen betalen graag voor waardevolle informatie. Zo kun je op een website deze informatie ook achter een paywall zetten, in plaats van te werken met adverteerders. Veel nieuwssites doen dit bijvoorbeeld tegenwoordig. Zelf kun je ook nieuws genereren, of waardevolle informatieve artikelen. 

 1. Doe betaalde productreviews

Je kunt ook een site starten waarop je producten reviewed in een bepaalde branche. Zo kun je bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen reviewen. Doe je dit een tijdje onbetaald, of met affiliate links, kun je benaderd worden door fabrikanten om betaalde productreviews te doen. Natuurlijk kun je ook de stoute schoenen aantrekken en ze zelf benaderen.

 1. Start een forum

Wil je een platform creëren voor mensen met een gedeelde deler? Bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen, modeltreinen of investeren? Dan kun je een forum op je site zetten. Op het forum kunnen mensen met elkaar in gesprek over hun gezamenlijke interesse. Voor adverteerders wordt het interessant als een groep mensen met interesse in hun producten of diensten op één plek zitten en zullen op die plek graag adverteren.

 1. Creëer een affiliate-website

Een manier om extra geld te verdienen is door links te plaatsen naar verkopers van producten die jou dan een beloning geven als iemand via jouw link iets koopt. Dit heet affiliate-marketing. Dit is iets dat we op de site tinylivinglife.com toepassen, waar ik een investeerder in ben. Schrijf informatieve artikelen of productvergelijkingen en voeg zo waarde toe voor mensen die interesse hebben in deze informatie. Stuur ze vervolgens door naar de verkopende partij. 

 

Maak software

Ben je zelf handig met programmeren? Of kun je goed uitbesteden? Dan kan het maken van software een manier zijn om extra geld te genereren. Hier wat ideeën.

 1. Maak een chatbot

Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om klantenservice beter te maken. Goede chatbots kunnen daar in helpen. Lukt het jou om een chatbot te programmeren die een bedrijf vervolgens tijd bespaart? Dan kun je je bot verhuren aan bedrijven.

 1. Creëer een AI-tool

AI-tools zijn hot op dit moment. Zo zijn er tools die automatisch teksten schrijven, foto’s genereren en zelfs muziek maken. Als je op Twitter zoekt naar Pieter Levels en Danny Postma, zie je dat ze beide experimenteren met lucratieve verdienmodellen rondom AI-gegenereerde foto’s.

 1. Bouw een simpele app

Wil je een app bouwen? Vind dan eerst een probleem dat mensen hebben dat jij kunt oplossen met een app. Merk je bijvoorbeeld dat je zelf het irritant vindt om een overdekte parkeerplek voor je fiets te vinden? Bouw een app waarmee mensen inzichtelijk maken waar je een fiets droog kunt stallen. Zo simpel kan het zijn. Je kunt ook zoeken naar “app ideas” en je vindt waarschijnlijk in no-time een app dat leuk kan zijn als extra verdienmodel.

 1. Bouw een SaaS tooltje

SaaS staat voor Software As A Service. Dit houdt in dat klanten een abonnement afsluiten om gebruik te maken van software. Erg interessant als je voorspelbare inkomsten wilt genereren. 

 1. Schrijf plugins voor WordPress

Nog steeds is WordPress, waar ook deze site op draait, een enorm populair CMS. Zoek naar problemen die WordPress gebruikers hebben, kies er eentje uit en maak er aan plugin voor. 

Heeft dit artikel je geholpen aan een extra inkomen? Laat het me weten op Linkedin in een bericht!

Wil je meer ideeën en hulp? Dit is hoe ik je verder kan helpen:

 1. Als je extra geld wilt verdienen als freelancer, check mijn boek SUPERFREELANCER
 2. Wil je betere klanten aantrekken als freelancer? Mijn cursus ‘Minder Dromen, Meer Droomklanten’ vertelt je hoe je dit in 3 stappen doet

 3. Wil je 1-op-1 coaching? Zie de pagina coaching.