€10.000 per maand verdienen? Ideeën en tips

Wil je €10.000+ per maand verdienen?

Als freelancer is dat realistisch. Simpel gedacht betekent dit dat je met €100 per uur zo’n 25 uur per week facturabel moet zijn.

Er zijn dan twee dingen nodig:

  1. Een specialisme waarmee je €100 per uur kunt vragen
  2. Jezelf promoten zodat je klanten vindt

Allereerst wat ideeën over freelance jobs waarmee je €10.000 per maand kunt verdienen anno 2022. Dit zijn puur ideeën die ik snel bedenk uit eigen behoefte of uit behoefte uit mijn bubbeltje. Vul de lijst aan met eigen ideeën of onderzoek als er niets voor je bij zit.

Mijn lijstje:

– Copywriter voor e-mail funnels
– E-mail funnel architect
– Google Analytics 4 implementator
– Google Tag Manager consultant
– Online dashboard inrichter
– Social Media Advertentiespecialist (ben je er een en heb je ruimte, contact me!)
– Workation-regelaar
– Thuis / kantoorkok voor ondernemers
– Business consultant voor ambitieuze freelancers
– Ghostwriter voor Linkedin
– Non-fictie schrijfcoach

Ok dat zijn de jobs die je kunt doen.  Maar hoe dan verdien je hier €10.000 per maand mee dan?

1. Spendeer drie maanden aan educatie.

Niks komt vanzelf. Je zult daadwerkelijk goed moeten worden in hetgeen dat je gaat aanbieden. Houd als stelregel aan dat je jezelf drie maanden de tijd geeft om jezelf te onderwijzen. Maak een dagelijkse planning qua cursussen, boeken en opdrachten die je gaat doen. Huur desnoods een mentor in of iemand die een lesschema voor je maakt.

Als je denkt: “drie maanden, dat is toch veel te kort voor een educatie?”..

Niet perse.

We gaan hier niet voor een volledige studie, met onnodige vakken, groepsopdrachten en examens.

We gaan voor specifieke kennis die direct toepasbaar is. Misschien heb je zelfs al bepaalde ervaring, maar nog niet specifiek genoeg. Stap in ieder geval af van het idee “dat is te kort” en buig je mindset om naar “hoe krijg ik de juiste kennis in drie maanden paraat”.

2. Doe 3-5 gratis klussen.

Voel je je comfortabel met de materie? Mooi! Bied nu jezelf aan bij opdrachtgevers en doe een paar gratis klussen. Zo kom je er achter waar je nog moet bijleren of bijschaven in je aanbod. Zet bijvoorbeeld op Linkedin welke kennis je hebt geleerd en hoe je deze kennis graag vrijblijvend zou willen inzetten. Of bel een paar mensen uit je netwerk en houd je pitch.

3. Vraag €100 per uur.

Heb je een paar klussen gedaan en voel je je comfortabel met het uitvoeren van je kennis? Nu is het tijd om je business op gang te helpen. Richt een website in en schrijf alvast een offerte template. Bepaal voor jezelf dat je €100 per uur gaat vragen en communiceer dit ook vol overtuiging en met de nodige zelfverzekerdheid als mensen informeren naar je tarief.

4. Bel je hele netwerk. Vertel over je dienst en bied 10% commissie voor leads.

Om een kickstart te krijgen als freelancer raad ik aan je hele netwerk te bellen. Verkoop jezelf niet alleen, maar beantwoord de vraag ‘What’s In It For Me’ als je iemand belt. Is iemand niet een lead? Bied dan 10% commissie als die persoon je leads aandraagt en je deze converteert tot klant. Meer tips voor klussen krijgen lees je in dit blog.

5. Schrijf elke dag op socials over je expertise.

Pak het kanaal waar de meeste leads van je zitten. In mijn geval Linkedin. Post dan elke dag tips, inzichten, leermomenten, faalmomenten, vragen, lessen en vermakelijke verhalen. Zorg dat je een merk van jezelf opbouwt. Meer over de kracht van het inzetten van een social kanaal als Linkedin lees je hier.

6. Lever goed werk.

Het is makkelijker goede klanten te houden, dan nieuwe te moeten zoeken. Lever daarom goed werk. Ook zal goed werk leiden tot mond-tot-mond reclame en meer leads. Andersom werkt dat ook zo. Mijn baas in de pizzeria zei vroeger altijd: “bak 10 goede pizza’s en je wint een klant, bak 1 slechte en je bent hem weer kwijt”.

7. Wees 25 uur per week facturabel.

Je hoeft niet elk uur van de week aan het werk te zijn. Als je doel is om €10.000 per maand te verdienen, en je vraagt €100 per uur, hoef je 25 uur per week facturabel te zijn. Natuurlijk zul je rompslomp hebben als boekhouding, reistijd en sales, en natuurlijk heb je ook tijd nodig voor marketing. Dan nog. Regel al dit in een uur tot twee uur per dag en je zit op 30 – 35 uur werktijd per dag.

That’s it.

Eenvoudig is het niet perse, maar het is ook niet moeilijk. Wat nodig is: een plan en doorzettingsvermogen.