Doe goed werk en goed werk volgt

DOE GOED WERK EN GOED WERK VOLGT

Cruise jij comfortabel door je carrière heen of push je jezelf?

Waar ik jaloers op ben zijn mensen die rustig aan kunnen doen. Die vier uur op een strand kunnen liggen. Die weken op een tropisch eiland zitten te chillen. Die het werk volgende week wel kunnen afmaken.

Ik kan dat niet. Misschien is dat iets dat ik moet leren.

Mijn onrust zegt mij altijd te drukken. Nog ff doorwerken. Nieuw project starten. Doelen stellen. “Je hebt vorige maand besloten of je elke dag op LinkedIn kunt posten en wat je dat brengt? Doe het dan ook”.

En dat geeft dan weer rust.

Voor even.

Gelukkig weet ik inmiddels ook de effecten van doordrukken op langere termijn.

Of je nu freelancer, werknemer of werkgever bent. Consistent streven naar en afleveren van goed werk werpt vruchten af.

Jezelf pushen resulteert in:

👉🏻  een competitieve edge
👉🏻  terugkerende business
👉🏻  een goede onderhandelingspositie bij je contractverlenging
👉🏻  zelfontwikkeling
👉🏻  nieuwe opportunities
👉🏻  ontmoetingen met like-minded onrustige personen
👉🏻  dat weer resulteert in nog meer werk, grotere doelen en meer onrust
👉🏻  maar uiteindelijk een gevoel van voldoening geeft

Terugkomend op de titel.

Dus dit jaar had ik besloten geen extra klant aan te nemen. Zodat ik tijd had om aan mijn boek te werken (50k woorden geschreven, ligt nu bij de schrijfcoach, grote blij). Toch werk ik vanaf deze maand voor het snelst groeiende e-commerce bedrijf van Nederland. Ik heb geen salesgesprek gehad, geen offerte gemaakt, zelfs geen kennismaking gehad.

wtf?

‘t zit zo

Er is een relatief nieuwe club in Nederland dat e-commerce concepten koopt en opschaalt: Dwarfs.io. Vorige maand nam Dwarfs een project van een klant van mij over (Snoozle), zoals je hier kunt lezen: https://lnkd.in/gTMKd3sE. De campagnes deden hun werk goed. Niet alleen hadden ze de shop in recordtempo weten op te schalen, ze waren netjes gestructureerd en lekker uitgebreid. Dwarfs neemt mij (voorlopig) mee naar de volgende fase.

Doe goed werk en goed werkt komt naar jou toe.