Selecteer een pagina

Hoe je online freelance klussen vindt en krijgt

b | 0 Reacties

Vijf tips:

👉🏻 Reageer op freelance platforms
Er zijn tal van freelance platforms waarop je je gratis kunt inschrijven. Bedrijven bieden klussen aan en jij mag “solliciteren”. De fout die mensen is door overal op te reageren met een kort standaard bericht. Ja, je bereikt veel mensen, maar de impact is laag. Wat je wilt doen is klussen uitzoeken die goed bij je passen en dan all-in gaan met een reactie. Deel alvast ideeën en leg uit hoe jij het aan gaat pakken. Wees zo specifiek mogelijk.

👉🏻 Reageer op Twitter
Je kunt een tools als Tweetdeck gebruiken en zoekopdrachten maken. Zoekt iemand naar “expert +<jouw vakgebied>” of “vraag + <jouw specialisme>”, dan komt deze automatisch in een kolom binnen.

👉🏻 Ga interactie aan in Facebook groepen
Facebook bevat veel professionele groepen waarin mensen interactie zoeken. Kijk in je jouw branche of er groepen zijn die interessant zijn. Join de groep, beantwoordt vragen en deel kennis.

👉🏻 Netwerk met andere specialisten
Offline netwerken zit er niet echt in op het moment. Dat hoeft je niet tegen te houden. Heb jij mensen in je tijdlijn die je graag eens zou spreken? Denk je dat je voor elkaar waarde hebt te bieden? Bied aan een Zoom call to doen, geef specifiek aan wat het onderwerp en het doel is. Geef ook aan wat jij hebt te bieden. Mensen die al langer in het vak zitten zitten soms vol en nemen niet elke klus aan. Bied bijvoorbeeld 10% commissie aan deze specialisten als ze de lead bij jou onderbrengen.

👉🏻 Deel kennis via Linkedin
Deel je consistent je kennis via Linkedin via waardevolle Posts? Dan gaan mensen je volgen die interesse hebben in je diensten. In 2021 postte ik wekenlang Google Ads tips. Dit leverde na een tijdje meerdere leads per week op.

Wat zijn jouw tips? Wat werkt goed voor jouw business?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *