10 Oncomfortabele Dingen Die Ik In 2021 Deed

Tot vorig jaar heb ik vooral “the grind” omarmd als freelancer. Klantwerk schalen tot de max, hofd in’t scherm en buffelen. In 2020 vond ik het tijd om uit mijn schulp te komen en nieuwe prikkels te verwelkomen. 

In 2021 wilde ik dit nog meer doen. Meer proberen, meer delen en meer oncomfortabele dingen.

Tien dingen die ik dit jaar deed die oncomfortabel waren en waarom ik ze toch deed.

☑️ Verhuizen

Ik was klaar met het wonen in een appartement aan de ringweg, in een pandemie. Wilde meer ruimte en meer rust. Kocht een huis en verhuisde in 2021. 

 

☑️ Boek schrijven

Ik had een e-book klaar met 50 tips voor freelancers, wat bestond uit 15.000 woorden. In juli besloot ik hier een volwaardig boek van te maken met 50.000 woorden. Dat betekende VEEL uren schrijfwerk. Inmiddels is het boek 95% af en overdeliver ik al met 10.000 woorden. 

 

☑️ 10 mensen interviewen

Ik ben een introvert. Te veel mensen, te lang met mensen praten kost mij energie. Het was daarom een stap om interviews te plannen met experts voor het boek. Toch gedaan en het resultaat mag er zijn.

 

☑️ Twee fotoshoots houden

Haat op de foto gaan. Gebruik al tien jaar dezelfde zakelijke foto’s. Kan natuurlijk niet als je een boek schrijft en die moet promoten. Plande twee fotoshoots en overleefde ze.

 

☑️ Kantoor verdubbelen + twee freelancers erbij

Zoals gezegd: introvert. Toch wilde ik meer inspiratie en nieuwe inzichten. Marc en ik verdubbelden onze kantoorruimte en verwelkomden Ruben en Bernt in 2021.

 

☑️ Drie workations gedaan

Met collega kantoorgenoten hebben we drie workations gedaan. Andere omgeving, 24/7 op elkaars lip, 11 uur per dag werken. Oncomfortabel, maar de inzichten, productiviteit en ook lol zijn het 100% waard. 

 

☑️ Elke dag sporten

Heb sinds de lockdowns een krachttraining setup in mijn schuurtje. Hier hang ik 4 / 5 keer per week in om. Ook bij -8. Koud, kut en zwaar. Hardloop de andere dagen. 

 

☑️ Elke dag posten op Linkedin

In november ben ik gestart met een nieuwe uitdaging: elke dag posten op Linkedin. Ik moet mijn boek (en later cursus) promoten, dus moet een doelgroep opbouwen en er achter komen welke content werkt. Heb er lang niet altijd zin in, maar het geeft toch energie en de posts zijn best leuk als ze af zijn.

 

☑️ BV opzetten en investeren in een business

Ik ben een eenmans-business en wil dat blijven. Toch heb ik nu een bv met twee andere marketeers. Ben zelf stille vennoot, dus geen actieve rol en dus nog eenmans-business. De stap naar opzetten, onderhandeling, juridische afstemming was energierovend. Maar als er uit komt wat wij verwachten, gaat het de invstering in  💰  en ⏰ waard zijn.

 

☑️ €10.000+ investeren in mijn boek

Naast de investering in de bv heb ik meer dan €10k in mijn boek geïnvesteerd. Webdesign, boekdesign, schrijfcoach, redactie en fotoshoots. Oncomfortabel veel. Maar het is mijn eerste, misschien wel enige boek dat ik ooit schrijf. Het. Moet. Goed.

 

En dan te bedenken dat je’m voor een schamele €35 kunt kopen